Ssangyong Motor представя трето поколение New Chairman H и еко-прототипи

Общи 06 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2700 посещения | без коментари

Източник: www.ratola.bg

На открития в петък, 1-и април, Автосалон Сеул 2011, SsangYong Motor Company представи новата си моделна линия, оглавена от 3-то поколение на класическата за компанията лимузина Chairman. Показани бяха и няколко футуристични концептуални автомобила с екологични двигатели, между които лимузината W Summit, компактния всъдеход KEV2 (Korando Electric Vehicle второ поколение), и спортния пикап SUT1.



New Chairman H

New Chairman H е наследник на първите две поколения на корейския флагман Chairman и цялостния му дизайн е подчинен на неокласицизма. Предната му част се характеризира с решителни линии, които се спускат от капака и калниците към фаровете и от капака към радиаторната решетка. Линията на задната част е класическа, "разчупена" от новия хоризонтален оптичен блок с LED-светлини.



Интериорът на New Chairman H впечатлява с нов дизайн на арматурното табло и нови позиции на контролните уреди, за по-добър зрителен ъгъл и по-удобно управление от страна на водача.



New Chairman H e оборудван с най-модерните системи за сигурност и комфорт, включително:

▲ ESS (Emergence Stop Signal) и HSA (Hill Start Assist) в допълнение към пакета ESP

▲ Луксозни седалки от естествена коже, които вече са част от серийното оборудване

▲ Чувствителен към скоростта волан, за по лесно и безопасно шофиране

▲ Ново поколение бордови компютър, изписващ ключови съобщения на 3.5-инчов Dot Matrix Type LCD екран и бяло, мултифункционално "super vision" арматурно табло

▲ Вентилирани предни седалки

▲ Подгряване на волана

▲ система smart key



New Chairman H ще се продава от дилърите на Ssangyong Motor в Корея от месец май.



Футуристични технологии

Технологичният напредък на Ssangyong Motor беше представен чрез няколко салонни прототипа: Модерният "градски камион" SUT1, наследник на спортния пикап Actyon Sports, лимузината W Summit, базирана на актуалното поколение Chairman W, чистият електромобил KEV2, който е еволюция на новия SUV Korando и четири типа екологични двигатели.



SUT1, който обра овациите на тазгодишния Автомобилен Салон Женева, е предпроизводствен концептуален автомобил, съчетаващ в себе си предимствата на SUV и пикап.



Лимузината W Summit, създадена на базата на актуалния Chairman W, въвежда новата пространствена естетика на Ssangyong Motor, характеризираща се с щедри обеми, чисти линии и лукс до последния детайл.



Еволюция на визията за "зелен автомобил" на SsangYong, представена за пръв път на Автомобилен Салон Бусан 2010 с концепта EV1 (Electric Vehicle 1), е новият концептуален електромобил KEV2 (Korando Electric Vehicle 2). Той е оборудван с дизелов двигател с мощност 120kW и 350-волтов литиевополимерен акумулатор с мощност 35kWh. Максималната му скорост е 150 km/h, а независимият пробег е 180 km. За посетителите на Автомобилен салон Сеул 2011 е предвидена отделна тест-драйв зона, в която могат да изпробват Korando EV, оборудвано е технологията на KEV2.



На щанда на Ssangyong Motor, разположен върху площ от 1500㎡ са показани и три нови екологични дизелови двигателя и един бензинов, отговарящи напълно на екологичните норми Euro 5 и Euro 6, както и на най-строгите ограничения за емисии на CO2.



Акцентът на тазгодишния Автомобилен Салон Сеул 2011 е поставен върху екологичността и енергийната ефективност.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте