Мърдок и Ferrari официално заявиха интереса си към F1

Общи 04 май 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2835 посещения | без коментари

Медийният гигант News Corporation, собственост на Рупърт Мърдок и инвестиционната компания EXOR, която е свързана с Fiat, официално заявиха интереса си към придобиване контрола върху Формула 1.
След няколкоседмични спекулации относно плановете на News Corp, италианската група EXOR излезе с официално съобщение, от което става ясно, че разговорите относно закупуването на Формула 1 са в ход.
„EXOR, една от най-големите инвестиционни компании в Европа и глобалната медийна група News Corporation потвърждават, че са в начална фаза на проучването на възможностите за създаване на консорциум, който има дългосрочни планове за развитие и подобряване на Формула 1 в услуга на участниците и зрителите.
През следващите седмици и месеци EXOR и News Corporation ще се срещнат с притежателите на акции в спорта. Ще бъдат направени опити за срещи и разговори и с настоящите собственици на Формула 1”, се казва в изявлението.
Изпълнителен директор на ЕXOR е Джон Елкан, който изпълнява същите функции и в компанията-майка на Ferrari – Fiat.
Собственикът на Формула 1 Бърни Екълстоун отново отрече всякаква възможност да продаде спорта.
„Шансовете на Мърдок да купи Формула 1 клонят към нула, каза Бърни пред Reuters. – Изглежда, че някои хора се опитват да изкарат малко пари. Сигурен съм, че ако те станат собственици, ще увеличат таксите още повече.”

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте