Краштест със стара S-класа

Общи 25 юни 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10995 посещения | без коментари

Миналия уикенд Automobil-club Europa (ACE) проведе краштест на Mercedes S-класа W126, за да разбере колко сигурни са йънгтаймерите. Опитната постановка е много зрелищна: старата S-класа е закачена на кран, от който е пусната на земята върху фиксирано на земята дърво. По този начин е планирано да се симулира фронтален удар със скорост 50 км/ч. За съжаление обаче планираният за миналата събота (Ден на транспортната сигурност в Германия) тест не се провде – защото куката, на която Benz-ът от 1980 г. беше закачен, не успя да се отвори заради високото тегло на автомобила.
„За радост на някои зрители S-класата не беше „тотализирана“, обяснява говорител на ACE пред AUTO BILD и потвърждава, че не си е заслужавало предвиденият за изпитанието автомобил да бъде запазен, защото е бил в отвратително състояние. По този начин старата S-класа не само отложи собствената си смърт, но и тази на още по-стар свой събрат – W116 от 1978 г., който трябваше да се удари в нова S-класа. Така АСЕ искаше да покаже как сигурността на автомобилите се е развивала с годините. Този опит обаче ще бъде отложен за следващия Ден на транспортната сигурност през 2015 г.



 
Ключови думи:   Mercedes-Benz
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте